Bio

Brigitte van Bakel (Horst, 1960)

Tegenwoordig geef ik naast werkzaamheden in de architectuur een deel van de tijd aan de therapiepraktijk. Dat heeft een lange aanloop gehad, waarvan hier een korte samenvatting.

In 1981 kom ik tijdens de opleiding fysiotherapie in aanraking met meridiaantherapie. Hoewel gefascineerd door de methode blijft het daar eigenlijk bij. Als fysiotherapeut werk ik een aantal jaren in Engelse ziekenhuizen op de afdelingen orthopedische chirurgie, neurologie en interne geneeskunde, en in de poliklinieken. In 1986 komt een uitnodiging van een fysiotherapeutische praktijk in het Zwarte Woud. Dicht bij de bron brengt dat de mogelijkheid in Freiburg en Badenweiler alle cursussen te volgen bij grondlegger van de meridiaantherapie Christel Heidemann. De Duitse praktijk biedt gelegenheid behandelingen meridiaantherapie te geven. De resultaten zijn vaak verbluffend. Dat is in 1988 aanleiding de eerste praktijk voor meridiaantherapie in Nijmegen op te richten.

De praktijk voor meridiaantherapie sluit vervolgens aan bij de Polikliniek voor Integrale Geneeskunde 'de Wychert' in Berg en Dal. Naast persoonlijke omstandigheden zorgt een faillissement van de Polikliniek voor een terugkeer in de reguliere gezondheidszorg. Rond 1991 is dat vuurtje opgebrand. De therapeutische praktijk komt voor mij te vervallen. Crisis alom terwijl het leven zich juist des te meer kenbaar maakt.

Licht, kleur en materie in de kunst hebben al langere tijd mijn aandacht. De steden en landschappen die ik bereis laten hun sporen na. De morfologie van de omgeving dient zich aan. De studie bouwkunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven (diploma 1997) brengt me bij werkzaamheden als architect.

In 2011 begint de kennismaking met de waarneming van de essenties van kleur, innerlijke beweging en vorm. Trainingen persoonlijke ontwikkeling volg ik onder meer bij Jeremy Klein en Velusia van Horssen. En dan, de gedachte is al enige tijd sluimerend, besluit ik in 2016 de therapiepraktijk weer op te pakken.

Het leven blijft een prachtige ontdekkingstocht.

Powered by: Grav
This site was last updated on
 2018, July 2
All text & images © 2018 Anna Logos