MERIDIAANTHERAPIE
M 06 20 49 15 87
anna@annalogos.nlwanneer, combinatie behandelingen


Wanneer is behandeling zinvol?

Te behandelen zijn:

Pijn (is altijd een indicatie van een belemmerde energiestroom)
Vermoeidheid
Stijfheid
Ontsteking
Zwelling
Do(o)f gevoel
Over- of onderspanning van spier-, huid- of bindweefsel

Een evenwichtige energiestroom kan belemmerd worden door een stoorveld. Meridiaantherapie kan zo'n stoorveld behandelen. Denk aan een

Trauma
Operatie
Kneuzing
Litteken

Ritmestoornissen
Vitale functies als hartritme en bloedsomloop, ademhaling en stofwisseling, slaap- en waakritme.

Psychische aandoeningen
blijken vaak een lichamelijke component te hebben die nogal eens over het hoofd wordt gezien, maar met meridiaantherapie tastbaar en behandelbaar wordt.

Burn-out

Systeemaandoeningen
Denk aan het veel voorkomende prikkelbaar darmsyndroom. Daarbij kunnen voedingsmiddelen getest worden.
Maar ook andere aandoeningen als gevolg van langdurige stress of eenzijdige belasting komen voor behandeling in aanmerking.
Onder de systeemaandoeningen vallen ook reuma en kanker. Deze laatsten worden uitsluitend behandeld in nauw overleg met huisarts of specialist.

Functionele stoornissen
van het bewegingsapparaat, de inwendige organen, klieren, zenuwen, zintuigen, huid- en geslachtsorganen.

Soms is de stoornis niet duidelijk, maar is er gewoon een gevoel dat iets niet in orde is. In zo'n geval kan een tastonderzoek helpen om stagnatie van energie en beweging op te sporen.

Preventie
Op gezette tijden een tastonderzoek laten doen helpt om belemmeringen in de energiestroom te herkennen voordat ze zich uiten in een klacht. Tijdig behandelen voorkomt langdurig herstel.

Lees verder...


Combinatie van behandelingen?

Een combinatie met behandelingen van andere zorgverleners is mogelijk. Omdat behandelingen meridiaantherapie de werking van chemotherapie kan beïnvloeden is het verstandig te overleggen met de behandelende arts of specialist. Meestal is het verstandig de behandeling gedurende de chemokuur te staken. Chronisch gebruik van chemische middelen als alcohol en drugs, daaronder ook langdurig en regelmatig gebruik van slaapmedicatie en antidepressiva, blijken niet samen te gaan met een duurzaam helende werking van meridiaantherapie. Meridiaantherapie kan tijdens de afbouwfase van deze middelen een belangrijke ondersteuning bieden bij het herstel van normale lichaamsfuncties. Als u twijfelt of behandeling voor u geschikt is, neem gerust contact op.


Powered by: Grav
This site was last updated on
 2020, April 30
All text & images © 2016 Anna Logos