MERIDIAANTHERAPIE
M 06 20 49 15 87
anna@annalogos.nl

methode, praktisch, frequentie


Met welke behandelmethode?

De ingevulde vragenlijst geeft een beeld over het ontstaan van de zorgvraag. Na een kort vraaggesprek begint het lichamelijk onderzoek. Via het tasten en testen van de spanning in het onderhuidse bindweefsel wordt het oorspronkelijke stoorveld of stagnatie van de levensenergie opgespoord. Het tastonderzoek is doorslaggevend voor de keuze van de behandeling. Het lichaam bepaalt namelijk zelf wat het nodig heeft voor een stabiele lichaamseigen balans van de levensenergie. De kleuren, stukjes natuurzijde geverfd met plantaardige kleuren, worden met een pleistertje bevestigd en zorgen dat de balans in stand blijft.


Praktisch

Na de definitieve plaatsing worden de kleuren vastgezet met een - op allergieën getest - pleistertje. Het verdient aanbeveling op de dag van de behandeling geen lotions of crêmes te gebruiken. Zeep beïnvloedt de plantenkleuren en het gebruik ervan is daarom tijdens het dragen van de kleuren af te raden. Reken op tenminste 24 uur niet baden of douchen met zeep.

Gevraagd wordt om twee grote handdoeken mee te nemen, een om op te zitten en de ander als omslagdoek.


Hoe lang en hoe vaak is behandeling nodig?

Te rekenen is op een behandelduur van minimaal vier tot zes weken. Dat is omdat het lichaam deze tijd nodig heeft om de herinnering aan de lichaamseigen balans te verankeren. Een gemiddeld aantal bij niet-chronische aandoeningen is zes tot acht behandelingen. Soms is met langere tussenpozen behandeling nodig.


Powered by: Grav
This site was last updated on
 2020, March 25
All text & images © 2016 Anna Logos